Naszymi atutami są: szeroka oferta, wysoka jakość produktów oraz rzetelność podejmowanych działań handlowych.

MIR-KAR powstał w 1998 roku.
Od początku swojego istnienia zakład zajmował się skupem oraz ubojem trzody chlewnej, a następnie z biegiem czasu rozszerzył swoją działalność o rozbiór, handel oraz transport pozyskiwanego mięsa. Zakład jest firmą prywatną i co ważne - firmą rodzinną, dlatego kierownictwo dba nie tylko o wzrost obrotów, ale również o pełną satysfakcję Klienta oraz zapewnienie bezpieczeństwa i higieny pracy pracowników.
W 2015 roku został oddany do użytku nowy budynek, w którym znajduje się mroźnia składowa o pojemności 4500 miejsc paletowych (temperatura przechowywania -18⁰C), cztery mroźnie szokowe (temperatura zamrażania -35⁰C) oraz linia do pakowania elementów mięsnych w opakowania kartonowe. Zintegrowany, nowoczesny system komputerowy pozwala na pełną identyfikację asortymentu od momentu przyjęcia, poprzez obróbkę, aż do jego wydania. Nasze produkty jesteśmy w stanie przygotowywać dokładnie wedle życzeń klientów. Dysponujemy nowoczesnym sprzętem umożliwiającym nam swobodę realizacji pozyskanych zamówień. Cały proces produkcyjny odbywa się pod ścisłym nadzorem służb weterynaryjnych.

Mir-Kar w liczbach
23
lat doświadczenia
10000
ton pojemności magazynów
140+
kierunków eksportowych

Kierunki eksportu
Obszar naszego działania obejmuje nie tylko rynek krajowy, ale przede wszystkim kraje Unii Europejskiej, Europy Wschodniej, Azji Południowo-Wschodniej i Afryki. Wieloletnie doświadczenie oraz niezbędne uprawnienia eksportowe pozwalają nam na sprawna obsługę dostaw do wskazanych portów na całym świecie. Wspomniane bogate doświadczenie, profesjonalna i wykfalifikowana kadra, pozwalają na sprostanie najtrudniejszym wymaganiom stawianym przez naszych klientów.
Wysoka jakość
Kierownictwo zakładu deklaruje dbałość o interesy klientów poprzez stałą pracę nad zwiększaniem bezpieczeństwa produkowanej żywności. Właściwa jakość i bezpieczeństwo wytwarzanych przez nasz zakład elementów wieprzowych, drobiowych i wołowych ma fundamentalne znaczenie dla przyszłego rozwoju firmy i uznania w oczach naszych klientów w kraju i zagranicą. Biorąc pod uwagę dbałość o dobre imię zakładu oraz przede wszystkim zdrowie i oczekiwania naszych odbiorców, postanowiliśmy sformułować własną POLITYKĘ BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI.


Chłodnia
Posiadamy dwie mroźnie składowe wraz z hurtownią spożywczą. Obiekty zlokalizowane są w Tomaszowie Lubelskim oraz Makowiskach. Nasze produkty przygotowujemy wedle życzeń klientów. Dysponujemy nowoczesnym sprzętem umożliwiającym swobodę realizacji pozyskanych zamówień. Cały proces produkcyjny odbywa się pod ścisłym nadzorem służb weterynaryjnych.
Dbając o najwyższe standardy wdrożyliśmy system HACCP. Nasze procedury oraz przestrzeń produkcyjna są dostosowane do wymagań tak, aby oferować naszym Klientom najwyższą jakość wykonywanych usług. Dzięki temu jesteśmy pewni, że produkty przez nas wytwarzane są w pełni bezpieczne i spełniają najwyższe normy jakościowe.
Zakład posiada weterynaryjny numer identyfikacyjny PL10093805WE oraz Chłodnia PL06181101WE.


